zaterdag 29 juli 2006

ReadyBoost Vista


Samsung Electronics heeft vandaag een 4GB solid state disk (SSD) aangekondigd die volgens het bedrijf binnenkort in productie gaat.

De flash-gebaseerde NAND schijf is met name bedoeld als zeer snelle cache voor gebruik in notebooks en pc's in combinatie met Microsoft Windows Vista.
Volgens Samsung zal de schijf compatibel zijn met ReadyBoost, een feature van Windows Vista dat de reactiesnelheid van een PC drastisch moet verhogen door data die veel aangeroepen wordt door het systeem op te slaan op een snel flash-geheugen in plaats van op een disk-gebaseerde harde schijf.


"Door de data van de harde schijf te cachen middels Samsung's flash SSD in combinatie met Microsoft Windows Vista ziet de doorsnee gebruiker een flinke toename in de snelheid van hun PC, die bliksemsnel zal worden"
De Samsung flash-gebaseerde schijf wordt aangesloten op het moederboard via de ATA poort, en werkt met 4 GB NAND geheugen. Omdat Windows Vista automatisch alle data in het ReadyBoost compatible geheugen comprimeert, zal de Flash gebaseerde schijf in de praktijk ongeveer 8 GB aan data kunnen bevatten.
Prijzen en levertijden zijn nog onbekend. Meer productinformatie vindt u op de
Samsung website.

Geen opmerkingen: