zondag 12 maart 2006


OneCare beschermt tegen spyware
Nieuwe functie, nieuwe naam


Microsoft breidt de beveiligingssuite OneCare verder uit met bescherming tegen spyware. De antispywarecomponent is gebaseerd op de bèta van Windows Defender, Microsofts eigen antispywareprogramma.

De integratie van de antispywarebescherming is nog niet optimaal, geven ontwikkelaars van OneCare toe, maar dat zal verbeteren als ook Windows Defender de bètafase ontgroeit. Andere wijzigingen aan OneCare zijn een verbeterde stabiliteit en snelheid, laat Microsoft weten.



Ook de naam van de beveiligingssuite krijgt een update. Om de link met de andere Windows Live-diensten te benadrukken, verandert de naam van de dienst van Windows OneCare Live naar Windows Live OneCare.

Windows Live Onecare is een bundel beveiligingssoftware die in abonnementsvorm wordt aangeboden. OneCare combineert antivirus, antispyware, een firewal, backup- en optimalisatiesoftware voor Windows-computers. Microsoft wil de dienst eerst in de VS aanbieden, vermoedelijk vanaf juni. Een abonnement zal 49,95 dollar kosten. maar is nu nog gratis.

Geen opmerkingen: