zondag 12 maart 2006

Google koopt online tekstverwerkingsprogramma
Concurrent van Microsoft Office Live

Google heeft het online tekstverwerkingsprogramma
Writely gekocht. Daarmee heeft het bedrijf een directe concurrent van Microsoft Office Live in handen. Microsoft wil met het Live-platform online applicaties bieden in abonnementsvorm. Met Writely kunnen gebruikers documenten online publiceren en aanpassen. De software is ontwikkeld door het bedrijf Upstartle.

Microsoft heeft veel ervaring met kantoorapplicaties; Office is niet meer weg te denken uit de computerwereld. Google op zijn beurt is specialist in online diensten. Nu beide bedrijven kantoorapplicaties als online service gaan aanbieden, komen ze in elkaars vaarwater terecht.



In oktober vorig jaar dook voor het eerst het gerucht op dat
Google de concurrentie wil aangaan met Micosoft Office. Google sloot toen een overeenkomst met Sun, waarbij de bedrijven besloten OpenOffice.org actief te zullen promoten, onder andere via de Google Toolbar. Daarmee nam Google voor het eerst stelling tegen Microsoft Office.

De oprichters van Writely erkennen dat hun product nog lang niet uitontwikkeld is, maar menen dat de service dankzij Google nu snel volwassen zal worden. "Writely is als een rups die bij Google in een mooie vlinder zal veranderen", aldus Upstartle in een poëtische bui.

"Sommige mensen durfden hun documenten niet toe te vertrouwen aan een klein, nieuw bedrijf. Nu zijn we niet langer een nieuw, klein bedrijf." Upstartle belooft dat de overname geen gevolgen zal hebben voor de huidige gebruikers van Writely; zij zouden in principe niets moeten merken van de wisseling van de wacht.

Geen opmerkingen: