zaterdag 21 maart 2009

Vista

Dat Windows Vista niet altijd even snel werkt is wel duidelijk. Er zijn de nodige verbeteringen die handmatig in te voeren zijn. Dit is voor mensen met een matige computerkennis nogal lastig. Gelukkig zijn er volautomatische programma’s die dit voor de gebruiker doen. Zo’n programma noemen we een tweak.

Handmatig: Niet of wel doen?
Als je kennis hebt van computers dan is er niks mis mee om het handmatig te doen. Op die manier ben je honderd procent zeker van je zaak en hoef je niet te vrezen op een computerfout of verlies van bestanden. Als je genoeg kennis hebt dan kan je hier verder lezen wat er allemaal te veranderen valt.

Voor de tweak: Een herstelpunt aanmaken
Voordat je een tweak gaat gebruiken is het verstandig om een herstelpunt aan te maken. Met een herstelpunt gaat Vista automatisch terug naar dat punt en worden alle wijzigingen tussen die twee punten ongedaan gemaakt. Op die manier kan je altijd weer terugschakelen. Het maken van een herstelpunt is eigenlijk erg makkelijk, volg hier voor de volgende stappen op:

Ga naar het startmenu
Ga naar computer
Klik met je rechtermuisknop op computer
Selecteer eigenschappen
Ga naar geavanceerde systeemeigenschappen Lift of

Selecteer de optie om zelf een herstelpunt aan te maken en kies de juiste harde schijf. Het aanmaken van een herstelpunt zal even duren maar zo ben je zeker van je zaak. Het is trouwens ook mogelijk om Visa op een reguliere basis een herstelpunt aan te laten maken.

De tweak
Er zijn op het internet een boel tweaks te vinden. Een tweak is een programma die allemaal registers en instellingen wijzigt waardoor je computer sneller gaat lopen. Als je een tweak gaat gebruiken dan is het belangrijk dat deze is getest en door meerdere mensen als goed is bestempeld. Op het internet zijn tientallen van deze programma’s te vinden.

Mz Vista Force
Een voorbeeld van een tweak is Mz Vista Force. Met dit programma kan je haast alles veranderen, van bepaalde registers tot het gebruik van het interne geheugen. Mz Vista Force is hier te downloaden.

Geen opmerkingen: