dinsdag 20 juni 2006

Windows Live Messenger, de MSN Messenger geen beta meer.


Windows Live Messenger, de opvolger van de MSN Messenger is vrijgegeven. Download hier de nieuwste versie.

VirusbeschermingVirussen worden een steeds groter probleem bij de messenger, dus hier is ook aan gedacht. Met de Windows Live Security virusscanner scan je alle het dataverkeer dat via het programma plaatsvindt.
Deze gratis online service dien je nog wel aan te schakelen.

Mappen delenBijzonder handig zijn de mogelijkheden om bestanden te delen met anderen. Je kunt je contactpersonen toegang tot bepaalde mappen geven, zodat ze zelf bestanden van jou jouw pc kunnen ophalen. Hiervoor hoeven alleen je PC en de Live Messenger aan te staan. Elke keer dat je een bestand toevoegt, wijzigt of verwijdert in een gedeelde map, worden deze wijzigingen gesynchroniseerd bij de persoon waarmee je de map deelt, en andersom. Je kunt een bestand voortaan al delen door het te verslepen en neer te zetten bij de contactpersoon waarmee je dit bestand wilt delen. Dit maakt delen nog makkelijker dan 'bestand verzenden' en 'opslaan als' in Messenger. Net als in Windows is het mogelijk bestanden te verslepen en neer te zetten, je bestanden op verschillende manieren weer te geven en de bestanden te kopiƫren en te plakken. Je hebt vanaf het bureaublad toegang tot je gedeelde map en kunt de bestanden zo online en offline bekijken. Er is zo goed als geen configuratie nodig voor een gedeelde map, en de bestandssynchronisatie wordt efficiƫnt en zonder omhaal uitgevoerd

Plugins van derden Mis je bepaalde functies in de Live Messenger en ben je een handige programmeur. Dan kun je voortaan zelf die functies toevoegen. Via de Application Programming Interface (API) kunnen ontwikkelaars zelf addons schrijven en uitbrengen. Er zullen dus in de toekomst door bedrijven en gebruikers ongetwijfeld veel handige hulpprogramma's uitgebracht worden die veel extra mogelijkheden zullen bieden.

Geen opmerkingen: