zondag 25 november 2007

partitioneren

U kunt deze stappen alleen uitvoeren als u bent aangemeld als beheerder.

Ja. Het is in deze versie van Windows mogelijk om de vaste schijf opnieuw te partitioneren met de functie Verkleinen in Schijfbeheer. U kunt een bestaande partitie of een bestaand volume verkleinen om niet-toegewezen schijfruimte te maken waarmee u een nieuwe partitie of een nieuw volume kunt maken. (De termen 'partitie' en 'volume' worden vaak door elkaar gebruikt.)


1. U kunt Computerbeheer als volgt openen: klik op de knop Start, klik op Configuratiescherm, klik op Systeem en onderhoud, klik op Systeembeheer en dubbelklik vervolgens op Computerbeheer.‌ Typ het wachtwoord of een bevestiging als u wordt gevraagd om het Administrator-wachtwoord of een bevestiging.

2. Klik in het navigatievenster onder Opslag op Schijfbeheer.

3. Klik met de rechtermuisknop op het volume dat u wilt verkleinen en klik vervolgens op Volume verkleinen.

4. Volg de instructies op het scherm.



Als u precies wilt weten hoe u een volume verkleint, opent u Schijfbeheer en klikt u achtereenvolgens op Help op de menubalk, Help-onderwerpen, de tab Inhoudsopgave, Schijfbeheer: Welkom, Standaardvolumes beheren en tot slot op Een standaardvolume verkleinen.

Opmerkingen
Als de vaste schijf in meerdere partities is verdeeld, kunt u partities verwijderen en nieuwe partities maken met de resulterende niet-toegewezen ruimte. Wanneer u een partitie verwijdert, worden alle gegevens op deze partitie gewist.
U kunt vaste schijven ook opnieuw partitioneren met een partitioneringsprogramma van derden. Verscheidene fabrikanten bieden programma's aan waarmee u de vaste schijf kunt partitioneren zonder gegevens te wissen.

Geen opmerkingen: