woensdag 17 mei 2006

Windows media 11 nu beschibaar


Bij Microsoft verschijnt later op de dag een eerste bèta van Windows Media Player 11 voor XP. Veel visueel snoepgoed en een pijlsnelle zoekfunctie moeten het Windows-programma eindelijk op het niveau van iTunes brengen. Nieuw is in de V.S. ook de koppeling met Urge, de muziekwinkel van MTV.
In essentie is er weinig verschil tussen WMP11 voor Windows XP en de Vista-uitvoering die in januari 2006 op de CES-beurs te zien was. Beide edities zijn uitgerust met een nieuwe interface die sterk afwijkt van wat versie 10 van de Microsoft-mediaspeler nu presenteert.
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/player/11/default.aspx

WMP 11 is niet alleen visueel sterker; Microsoft heeft veel energie gestoken in het verbeteren van de soms rommelige interface en minder dan optimale gebruikerservaring.
WMP11 gebruikt bijvoorbeeld thumbnails om een mooi overzicht van alle albums te presenteren. Een functie om ontbrekende cd-covers automatisch aan te vullen, maakt het thumbnail-overzicht ook aantrekkelijk voor wie zelf zijn muziek ript. Albumcovers van dezelfde muziekgroep of artiest worden op elkaar gelegd, zodat u sneller door uw collectie navigeert.
De zoekfunctie in WMP11 is wellicht het onderdeel dat het meest aan iTunes doet denken. Net als bij het Apple-programma verschijnen zoekresultaten nog terwijl u een zoekterm invoert. Bij elke letter die u tikt, wordt de lijst verder verfijnd.
Windows Media Player 11 integreert beter dan ooit met draagbare muziekspelers. Een grafische representatie van een aangekoppeld toestel verschijnt automatisch in de rechterbovenhoek, met daaronder een staafdiagram die aangeeft hoeveel ruimte voor muziekbestanden er nog op de speler aanwezig is.

Geen opmerkingen: